Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ

2015-ben, egy kétéves fejlesztési folyamat eredményeként az Egyetem egy új tanulmányi központot hozott létre Sepsiszentgyörgyön, amely a Marosvásárhelyi Kar kihelyezett szervezeti egységeként működik. A helyi önkormányzat által rendelkezésre bocsátott, korszerűen felújított és felszerelt épületben 17 szaklaboratórium, 3 előadó- és szemináriumi terem, valamint gazdag könyvtár található. Jelenleg Romániában egyedülálló módon itt folyik magyar nyelvű agrármérnöki és erdőmérnöki képzés, és a helyszín oktatási kínálata rövidesen újabb szakokkal egészül ki.

Az egyetem Szenátusa 2021. március 26-ai ülésén létrehozta a sepsiszentgyörgyi Helyszíni Tanácsot, melyben az egyetem három karának, illetve a jelenleg már itt működő szakok oktató képviselői fogják össze az oktatás- és ingatlanfejlesztési tevékenységet, ezzel megtéve egy fontos lépést afelé, hogy a sepsiszentgyörgyi kar létrejöhessen mint önálló oktatási-tanulmányi egység. Egy új campus felépítésének folyamata is elindult, melyben a különböző oktatási felületeken kívül egy uszoda és egy sportcsarnok is helyet kap.

AGRÁRMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉS

Erdőmérnöki alapképzés

Bentlakás

sepsiszentgyörgyi bentlakás 21 szobával rendelkezik, és összesen 84 diák befogadására alkalmas. Minden szobának saját fürdőszobája, minden emeleten konyha és ebédlő van. A padlástéri helységben egy nagy tanuló, az alagsorban pedig mosoda található.

ELÉRHETŐSÉGEK

Hírek
2022-08-03
2022-07-20
2022-07-19
2022-07-15
Sapientia.ro
Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Rektori Hivatal

400112 Cluj-Napoca (Kolozsvár) str. Matei Corvin (Mátyás király u.) nr. 4

Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro

 

btz webdesign