Rektori köszöntő

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Rektori köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem honlapján.

„Sapientia”. Ha csupán a latin szó eredeti jelentését nézzük, akkor is egyetemünk egyik kiemelt törekvéséhez, a bölcsesség, a belátás, az általában vett tudás átadásához jutunk el. Ámde ma – és különösen igaz ez Erdélyben, a Kárpát-medencében – a latin kifejezés kapcsán nem annyira annak magyar jelentése, hanem inkább a Sapientia mint egyetem (vagy ahogyan hallgatóink, oktatóink nevezik, a „Sapi”) kerül elő nyelvi asszociációs mezőinkből.

Ezt a tényállást elsődlegesen az intézmény fejlődésének gyönyörű felfelé ívelése alapozta meg. Hallgatóink egyre kiemelkedőbb fórumokon elért sikerei, oktatóink és kutatóink nemzetközi tudományos eredményei adják azt a szilárd alapot, melyre jelenünket és jövőnket is bátran tervezhetjük. Ráadásul az elmúlt húsz év nemcsak szakmailag hozott fejlődést: diák- és oktatói létszámban, szakkínálatban, eszköztárban és infrastruktúrában, közösségi szerepvállalásban is folyamatosan fejlődtünk és fejlődünk, így biztosítva versenyképes oktatást és tudást egy kellemes, modern, dinamikus környezetben.

Hasznos böngészést kívánok!

dr. Tonk Márton egyetemi tanár
rektor

 

Hírek
2024-05-15
2024-05-14
2024-05-09
2024-05-09
Sapientia.ro
Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Rektori Hivatal

400112 Cluj-Napoca (Kolozsvár) str. Matei Corvin (Mátyás király u.) nr. 4

Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro

 

btz webdesign