Mesajul rectorului

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Mesajul rectorului

Stimați Vizitatori!

Bine ați venit pe site-ul Universității Sapientia!

"Sapientia.” Dacă ne uităm doar la sensul original al cuvântului în limba latină, ajungem la una dintre principalele misiuni ale universității noastre: transmiterea cunoașterii, a învățăturilor în general, dezvoltarea judecatei. Dar astăzi – mai cu seamă în Transilvania şi în Bazinul Carpatin – acesta înseamnă mai mult, decât conceptul rezultat din traducerea termenului latin, fiind asociat mai degrabă cu Sapientia, ca universitate (numit de studenţii şi dascălii noştri simplu „Sapi”).

Universitatea Sapientia a luat ființă în toamna anului 2001, ca expresie a unei dorințe de mai multe decenii a comunității maghiare din România, și ca rezultat al eforturilor depuse de către Fundația Sapientia. În decursul celor 20 de ani de existență, Universitatea Sapientia s-a remarcat ca fiind o instituție particulară cu predare în limba maghiară din România, care este menită să răspundă nevoilor educaționale ale comunității maghiare, și să asigure un cadru favorabil atât pentru dezvoltarea cercetărilor științifice, cât și pentru realizarea unor parteneriate științifice internaționale. Totodată a devenit parte integrantă a sistemului de învățământ superior din România, înregistrând o serie de colaborări științifice cu universitățile din cadrul acestuia.

În elaborarea structurii organizaționale a Universității asigurarea unei dezvoltări regionale echilibrate a constituit un obiectiv fundamental. Ca urmare, în cadrul Universității au fost înființate facultăți în trei orașe transilvănene (Miercurea Ciuc, Târgu Mureș și Cluj-Napoca), structura instituţiei completându-se ulterior cu Centrul de studii din Sfântu Gheorghe, toate împreună oferind o gamă largă de specializări.

Succesele studenților noștri la forumuri importante, realizările științifice internaționale ale cadrelor didactice şi ale cercetătorilor oferă o temelie solidă pe care ne putem construi cu încredere prezentul și viitorul. Evoluţia înregistrată în cei 20 de ani de existenţă în ceea ce priveşte numărul studenților și al cadrelor didactice, varietatea programelor de studii, infrastructura și rolul pe care ne-am asumat în viaţa comunității a rezultat o instituţie care oferă cunoștințe competitive într-un mediu plăcut, modern și dinamic.

Vă doresc navigare utilă!

prof. univ. dr. TONK Márton
rector

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Rectorat

400112 Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4
 
Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro
 
 
btz webdesign