Facultatea de Științe ale Vieții și Sport din Sfântu Gheorghe

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Facultatea de Științe ale Vieții și Sport din Sfântu Gheorghe

În 2015, ca urmare a unui proces de dezvoltare de doi ani, Universitatea a înființat un nou centru de studii la Sfântu Gheorghe, care a început să funcționeze ca extensie a Facultății de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș. Clădirea, pusă la dispoziție de municipalitatea locală, a fost modernizată și dotată cu 17 laboratoare de specialitate, 3 săli de curs și seminar și o bibliotecă bogată. În prezent, este singurul loc din România în care cursurile de agricultură și silvicultură sunt predate în limba maghiară, iar în curând vor fi adăugate noi cursuri la oferta educațională.

În ședința sa din 26 martie 2021, Senatul Universității a înființat Consiliul Centrului de Studii din Sfântu Gheorghe, prin care reprezentanți ai celor trei facultăți ale Universității și ai cadrelor didactice de la specializările care deja funcționează în această locație, coordonează activitățile privind dezvoltarea procesului didactic și a imobilului, făcând astfel un pas important spre constituirea facultății din Sfântu Gheorghe ca unitate de învățământ și de studiu independentă. De asemenea, a fost demarat procesul pentru construirea unui nou campus, care pe lângă diverse facilități de predare va include un bazin de înot și o sală de sport.

AGRICULTURĂ

SILVICULTURĂ

Căminul studențesc

Căminul studențesc din Sfântu Gheorghe are 21 de camere și poate găzdui 84 de studenți în total. Fiecare cameră are baie proprie, iar fiecare etaj are o bucătărie și o sală de mese. Clădirea dispune de o cameră de studiu spațioasă în mansardă și o spălătorie la subsol.

CONTACT 

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Rectorat

400112 Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4
 
Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro
 
 
btz webdesign