Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti

Facultatea din Miercurea Ciuc, conform necesităților regiunii respective, se concentrează atât asupra dezvoltării regionale și a pregătirii inginerilor, cat si asupra predării limbii române și engleze. Pe lângă activitatea de educație și cercetare, Campusul din Miercurea Ciuc și-a propus să devină și centrul cultural al regiunii în care se situează, prin asumarea rolului de organizator al diverselor evenimente culturale și științifice.

În cadrul Facultății nivelul înalt al educației e asigurat de cadre didactice de prestigiu, invitate atât din țară, cât și din Ungaria. În incinta instituției funcționează un cămin studențesc cu 290 de locuri și o cantină. Biblioteca este dotată cu aproape 58.000 de volume.

În domeniile economice, scopul este pregătirea temeinică, în limba maghiară, ai unor economiști care să dispună de cunoștințele necesare pentru a asigura dezvoltarea și funcționarea economiei, cunoștințe care să le asigure competitivitate și pe piața internațională. Educația oferită în cadrul facultății se concentrează asupra unor domenii care oferă viitorilor specialiști oportunitatea de a se dezvolta și de a se impune nu numai pe piața forței de muncă din regiune și din țară, dar și în cercurile de specialitate din străinătate. Pe lângă cunoștințele de specialitate, se pune accent pe dezvoltarea aptitudinilor și abilităților, deoarece acestea joacă un rol important în impunerea studenților pe plan profesional. Însușirea limbajului de specialitate în limbi străine, educația în domeniul managementului, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și dezvoltarea unei atitudini analitice interdisciplinare servesc acest scop.

În ceea ce privește educația în domeniul științelor umane scopul acesteia este, în primul rând, pregătirea de profesori, astfel încercând să se contracareze lipsa profesorilor de limbă română și engleză în școlile din Secuime și din Transilvania. Absolvenții vor beneficia de cunoștințele necesare pentru a se angaja atât în învățământ, cât și ca traducători sau interpreți, secretari literari de teatru, redactori sau jurnaliști.

Inginerii sunt pregătiţi în patru domenii. În ingineria din aceste domenii științele clasice ale naturii sunt combinate cu tehnica și științele tehnice moderne. Utilizatorii principali ai biotehnologiilor moderne sunt industria alimentară, industria farmaceutică și protecția mediului. Cercetarea și utilizarea biotehnologiilor în oglinda proceselor de fabricație moderne se efectuează prin adăugarea celei mai înalte valori, în consecință adoptarea acestora reprezintă calea cea mai eficientă în dezvoltarea industrială. Datorită condițiilor oferite de natură, ținutul secuiesc este un mediu excelent pentru dezvoltarea biotehnologiilor, ceea ce ar putea implica și posibilitatea dezvoltării economice a regiunii.

Contact

Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti, Miercurea Ciuc
530104 Miercurea Ciuc
Piaţa Libertăţii nr. 1
Tel: +40 266 314 657, fax: +40 266 372 099
E-mail: csikszeredasapientia.ro 
www.csik.sapientia.ro

Știri
2022-07-19
2022-07-15
2022-07-14
2022-07-06
Sapientia.ro
Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Rectorat

400112 Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4
 
Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro
 
 
btz webdesign