Görögországi terepgyakorlat (2015. május 22-31.)

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Görögországi terepgyakorlat (2015. május 22-31.)
Görögországi terepgyakorlat (2015. május 22-31.)
Görögországi terepgyakorlat (2015. május 22-31.)
2015. június 5.

A Környezettudomány Tanszék által évek óta szervezett mediterrán terepgyakorlaton idén részt vettek a marosvásárhelyi és csíkszeredai Sapientia hallgatói is, valamint az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem diákjai.

A terepgyakorlat során a hallgatók megmászták az Olimposz-hegy Skala (2866 m) és Skolio (2912 m) csúcsait. A szinte 3000 méteres szintkülönbség lehetővé tette a vegetációs zónák megfigyelését, valamint az Olimposz Nemzeti Park jellegzetes növény- és állatvilágának tanulmányozását.

Az égszínkék tenger mélyén olyan élővilágot láthattak a diákok, amelyről eddig csak könyvekben olvastak, fényképeken láttak, vagy előadásokon hallottak.

A mediterrán környezet tanulmányozása, új növény- és állatfajok megismerése mellett a terepgyakorlat jó alkalom volt csapatépítésre, melynek során különböző szakok hasonló érdeklődésű hallgatói ismerkedhettek meg egymással.

Hírek
2022-11-29
2022-11-28
2022-11-28
2022-11-25Tagek

Sapientia Ballagás
Búcsúzunk a végzős hallgatóinktól Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Kolozsváron

Álláshirdetés Marosvásárhelyen - Számítógépkezelői labortechnikus
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet labortechnikus állás betöltésére.

Diákjaink munkái a 2015-ös TIFF-en
A helyi filmek versenyére összesen 50 alkotást neveztek be, ebből versenyben maradt hét film, ezek közül hat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak alkotása.

Új sör: Attila, the Drink of Gods
Hallgatóink II. helyezést értek el az Ecotrophelia nemzetközi versenyen az általuk készített Attila savós sörrel.

Könyvbemutatóval egybekötött beszélgetés a kétnyelvűségről
2015. június 4-én, csütörtökön 16 órai kezdettel kettős könyvbemutatóra kerül sor a Sapientia EMTE csíkszeredai épületében, amelyet egy beszélgetés követ a kétnyelvűségről.

Nemzetközi Gazdasági Konferencia Csíkszeredában
A Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kara immár 12. alkalommal szervezi meg Székelyföld egyik legrangosabb tudományos gazdasági konferenciáját 2015. június 5-6. között.

Frontiers in Ecology and Evolution tematikus folyóiratának szerkesztői a Sapientia oktatói
Dr. Balog Adalbert professzor és dr. Mara Gyöngyvér docens, egyetemünk oktatói dr. Dror Hawlena a jeruzsálemi Héber Egyetem docensével közösen tematikus lapszám szerkesztői lettek a Frontiers in Ecology and Evolution folyóirat keretében.

Pályázati felhívás: „Humánökológiai fordulóponton vagyunk”
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány pályázatot hirdet Kárpát-medencei főiskolás és egyetemista fiatalok körében környezetvédelmi, tájvédelmi, ill. szélesebb értelemben vett tájökológiai témájú tanulmányok készítésére.

Megkaptuk az Agrármérnöki Szak működési engedélyét!
Az ARACIS megadta az új Agrármérnöki Szak működési engedélyét.

Trans - Linguistica 3. Marosvásárhelyen
Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben címmel szervezi meg a harmadik Trans-Linguistica nemzetközi konferenciát az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék 2015. május 28–29-én.

Könyvbemutató és Kolozsvári Ünnepi Könyvhét
Közösen szervez könyvbemutatót az IDEA Könyvtér és a Sapientia EMTE az 5. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét keretében.

Elkészült az OTDK filmes összefoglalója
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia 2015-ben Kolozsváron szervezte meg a Fizika, Földtudományok, Matematika szekciót (FiFöMa).

Sapientiásokat is díjaztak az ETDK-n
2015. május 21-24. között zajlott a XVIII. Reál és Humántudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia, amelyen Karunkról négy hallgató vett részt három dolgozattal.

Kossuth Lajos mellszobra a Sapientián!
A Sapientia marosvásárhelyi helyszínén Kossuth Lajos mellszobrot avatnak, amelyet Simon János, marosvásárhelyi születésű vegyészmérnök és baráti köre adományozott az egyetemnek.

Bagoly, avagy tudományról könnyedén
A csíkszeredai Retró rádió együttműködésével Bagoly elnevezésű, természettudományos témákat boncolgató műsort kezdeményezett a Sapientia.

PR Nyári Egyetem Csíkszeredában
Innovatív szemlélet és kreatív megoldások a fejlesztés szolgálatában címmel hirdetjük idei programunkat, melyre 2015. június 30 - július 4. között kerül sor a Sapientián.

Első SapiLineTracer robotverseny!
Első alkalommal kerül megrendezésre 2015. május 22-én a Sapientia Vonalkövető Robotverseny.

Töltsd le ingyen a Microsoft Office-t!
A Microsoft és a Sapientia EMTE ingyenes hozzáférést biztosít a Microsoft Office 365 legújabb verziójához az egyetem összes aktív hallgatója számára.

Felvételi kedvezmények Kolozsváron
Azok a diákok, akik kimagasló eredményeket érnek el bizonyos tantárgyversenyeken, felvételi nélkül bejuthatnak az egyetemre.

Támogassa adója 2%-ával az Egyetemet
A felajánlásokból származó támogatási összeg az Egyetem ösztöndíjalapjához járul hozzá, ezáltal is hangsúlyozva intézményünk hallgatók iránti elkötelezettségét.

Mottónk: Több, mint egyetem!
Első alkalommal vett részt versenyző csapat a Sapientia EMTE-ről az V. Nemzetközi Főiskolai és Egyetemi Viselkedéskultúra és Protokoll versenyen.

Sapientiások a temesvári ETDK-án!
A Temesvári Magyar Diákszervezet 2015. május 15-17. között szervezte meg a XVI. Műszaki Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát a Temesvári Műszaki Egyetemen.

Ingyenes Arcanum Digitális Tudománytár
A Sapientia EMTE helyszínein 2015. május 18. és 22. között ingyenesen használható az Arcanum adatbázis.

Nyílt előadás Csíkszeredában: A pedagógusi karrier
2015. május 18-án, hétfőn 18 órától újabb nyílt előadásra kerül sor a Sapientia EMTE Tanárképző Intézet szervezésében.

Meglátogattuk Románia második legnagyobb szennyvíztisztító telepét
2015. április 29-én a környezettudomány szakos diákok meglátogatták a Kolozs megyei szamosfalvi szennyvíztisztítót.

Újabb Rendhagyó Történelemóra Marosvásárhelyen!
A Regeneráció Egyesület 2015. május 14-én újabb előadást szervez a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán, a Rendhagyó Történelemóra előadássorozat keretén belül.

Expedíciószervezés, média, ismeretterjesztés (Előadás)
A következő kolozsvári előadás meghívott vendége Heiling Zsolt a Földgömb Atacama Klímamonitoring Expedíció szervezője.

Nemzetközi Diákkonferencián a mérnökhallgatók
Egy első és két második helyezéssel tértek haza diákjaink a Szucsáván megrendezett tudományos konferenciáról.

Csíkszeredai Egyetemi Diáknapok
Május 13-17. között tizennegyedik alkalommal szervez Egyetemi Diáknapokat a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak Hallgatói Önkormányzata.

Barabási Albert László online előadásai a Sapientián
2015. május 18-22. és 26-29. között lehetőség van a magyar hálózatkutató előadásait követni a Sapientia EMTE csíkszeredai épületében. Az előadásokhoz online tudunk csatlakozni.

A Holokauszt eseményeire emlékezünk
Az auschwitzi koncentrációs tábor felszámolásának 70. évfordulóján beszélgetéssel egybekötött előadással, meghívott vendéggel emlékezünk a történtekre.

X. Sapientia ECN
Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Sapientia ECN nemzetközi programozói és matematika verseny 2015. május 9-én.

Pozitív élményekkel zárult a Homo Viator nemzetközi konferencia
2015. április 24-25-én került sor a Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke, a Romániai Hungarológiai Társaság, a Román Összehasonlító Irodalmi Társaság és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében a Homo viator című nemzetközi konferenciára.

Álláshirdetés Kolozsváron: gazdasági előadói munkakör
A Sapientia EMTE pályázatot ír ki gazdasági előadói munkakör meghatározott időre szóló betöltésére.

Nyílt előadás Csíkszeredában: NE Szúrd El a Kari-Ered
2015. május 4-én, hétfőn 18 órától a nyílt előadások keretében Kalóz János György, pszichológus és drogprevenciós szakember lesz a vendégünk.

Új előadás-sorozat a Sapientia csíkszeredai helyszínén
Április 29-től kezdődően előadás-sorozatot indítunk Testbeszéd címmel.

Tájépítész sikerek a Construmán!
Első díjat nyert a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok karának Tájépítész hallgatói a Construmán, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezett kertkiállításon.

Konferencia Kolozsváron: MédiaTér II.
A Kárpát-medencei szórványmagyarság és a közmédia viszonya címmel szervez konferenciát partnerségben a Sapientia EMTE, az MTVA és a Video Pontes Stúdió.

Nyílt előadás Csíkszeredában: Berecz Anna Krisztina vendégünk
2015. április 27-én, hétfőn 18 órától kerül sor a következő nyílt előadásra a Tanárképző Intézet szervezésében, amelynek vendége a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tanára.

Egyetemi Esték Kolozsváron: Iszlám állam, iszlám és Eurábia
Az Egyetemi Esték keretében tartunk kerekasztal-beszélgetést, amelynek átfogó témája az iszlám és az Iszlám Állam.

Álláshirdetés Kolozsváron
A Sapientia EMTE két pályázatot ír ki Erasmus programfelelős és gazdasági előadói munkakörök meghatározott időre szóló betöltésére.

Állásbörze Marosvásárhelyen a Sapientián!
A Sapientia marosvásárhelyi helyszínének Hallgatói Önkormányzata Sapis Állásbörzét szervez a hallgatók számára 2015. április 25-én.

Töredékek Fotóverseny 3.0 – Szenvedélyek Pályázati felhívás (2015)
A MIÚJSÁG.zip csapata idén is fotópályázatot hirdet, Marosvásárhelyen és ennek környékén élő magyar fotósok számára, Szenvedélyek témakörben.

Székely Előfutár Ösztöndíj 2015. évi pályázati felhívás
A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

III. Tavaszi Bál Kolozsváron
A Sapientia EMTE kolozsvári karának Hallgatói Önkormányzata idén, 2015. április 25-én szervezi meg hagyományos kultúrális eseményét, a III. Tavaszi Bált. A rendezvény helyszíne a sétatéri Kaszinó.

Hozzám szól a kutyám című előadás Kolozsváron
Az Egyetemi Esték előadássorozat keretén belül kerül sor a Hozzám szól a kutyám című előadásra. A rendezvény meghívottja Dósa Gerő állatorvos.

III. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia
2015. május 15-16. között harmadjára kerül megszervezésre az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia a Sapientia marosvásárhelyi helyszínén, a Kertészmérnöki Tanszék, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakosztályának együttműködése által.

Pályázati felhívás: ERASMUS+ hallgatói tanulmányi mobilitási program
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet az Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2015/2016-os tanévre.

Épület átadó ünnepséget tartunk Csíkszeredában
Az átadó ünnepségre 2015. április 20-án, hétfőn 13 órától kerül sor a Sapientia EMTE csíkszeredai épületében.

SapiLineTracerRobot Competition Marosvásárhelyen
Robotverseny a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok karán!

Föld Napja a Sapientián!
A Föld napja alkalmából a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok kara háromnapos szemétszedési akciót szervez a Campus területén.

Dr. Trócsányi László egyetemi tanár tart előadást a Sapientia EMTE kolozsvári Karán
A Magyar Alaptörvény az alkotmányos identitás tükrében címmel hallgathatjuk meg a miniszter úr előadását.

Dr. habil. Maruzsa Zoltán az Egyetemi Esték következő előadásának meghívott vendége
A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár tart előadást a Sapientia EMTE kolozsvári karán.

Tenderfelhívás - Beléptető rendszer
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hírdet beléptető rendszer beszerzésére.

PontKom - Kommunikációs Napok
Immár második alkalommal szerveznek Kommunikációs Napokat a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatói!

Pályázat nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására - 2015/II.
A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia EMTE és a Partiumi Keresztény Egyetem főállású oktatói és kutatói számára.

Tenderfelhívás - Számítás- és irodatechnikai eszközök
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hírdet számítás- és irodatechnikai eszközök beszerzésére.

Álláshirdetés - Gondnok (adminisztrátor) - Sepsiszentgyörgy
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi helyszínére munkatársat keres gondnoki (adminisztrátor) állás betöltésére.

Argumentor Műhely
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Argumentor Műhely, mely kétévente nyújt fórumot az érvelés-, a retorika-, illetve a diskurzuselemzés-szakértők és más, a témában érdekelt kutatók számára.

Laborkukac - eredmények
Lezajlott a diákvetélkedő első fordulója, az alábbiakban találhatók a csapatok által elért eredmények.

Kolozsvár képeslapokon
A kari Nyílt Napok keretében lesz látogatható április 8-10. között a Pillanatképek Kolozsvár életéből című képeslap kiállítás, amely egyedi találkozási pontot nyújt a 19-20. századi Kolozsvárral.

OTDK reklámfilm
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Kolozsváron szervezi meg idén a FiFöMa szekciót, 6 évtizedes történetében első alkalommal Magyarország határain kívül.

Eredményhirdetés: Egyetemi Kutatási Program 2015/2016
A Tudományos Tanács 2015/3. sz. határozata alapján az Egyetemi Kutatási Program keretében a 2015-2016-os tanévben az alábbi kutatások részesülnek támogatásban:

Pályázati felhívás határon túli fiatalok részére
AZ EDUTUS FŐISKOLA pályázati felhívása a Collegium Talentum tagság elnyerésére

A legnagyobb történet: Az anyag titkai
2015. március 26-án, csütörtökön 18 órától kerül sor az Egyetemi Könyvtár olvasótermében A legnagyobb történet című természettudományi előadás-sorozat második előadására.

Érettségi felkészítő
A Sapientia marosvásárhelyi helyszínén március 28-án a matematika érettségi felkészítő az EMTER verseny miatt elmarad

Kolozsváron mutatkozik be a budapesti Veritas Történetkutató Intézet
Meghívjuk a Sapientia EMTE Természettudományi és Művészeti Karának legújabb Egyetemi Esték rendezvényére.

Idén is megszervezzük a Pénzmágnest
A versenyen minden magyar középiskolás részt vehet, ezáltal a kezdeményezés egy összerdélyi megmozdulásra, megmérettetésre ad lehetőséget idén is.

START-UP!
Esély egy tars vállalkozói fejlődésre az észak-keleti és központi régióban.

VIII. Új Média Konferencia Marosvásárhelyen (program)
A digitális műveltség szerepe a mindennapi életben címmel rendeznek konferenciát 2015. március 20-21-én.

Fekete Március megemlékezés Marosvásárhelyen
Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával megemlékezést tartunk az 1990. március 16-21. közötti, a köztudatba Fekete Március néven ismert eseményekről.

Laborkukac diákvetélkedőt hirdetünk
A Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén működő Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek ötödik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.

Dr. Braun Mihály vegyész kutató az Egyetemi Esték következő előadásának meghívott vendége
A debreceni kutató szerdán tart előadást a Sapientia EMTE kolozsvári karának Tordai úti épületében.

dr. Hunyadi Károly ifjúsági emlékérem
Dr. Nyárádi Imre-Istvánt, a kertészmérnöki tanszék adjunktusát dr. Hunyadi Károly ifjúsági emlékéremmel tüntették ki.

Nyílt előadás: Octav Bjoza lesz a vendégünk Csíkszeredában
2015. március 16-án, hétfő délután 17 órától egy nyílt előadás keretén belül Octav Bjoza, a Volt Politikai Foglyok Szövetségének elnöke látogat az egyetemre.

XIV. Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Verseny
A Sapientia csíkszeredai helyszínén működő Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium 2002 óta minden évben megrendezi a nemzetközi Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Versenyt.

Egyetemi Esték Kolozsváron a Földgömb magazin főszerkesztőjével
A rendezvény meghívott előadója dr. Nagy Balázs, kutató–geográfus, az ELTE Természetföldrajzi Tanszékének oktatója.

II. Sapi Humorest Turné - 3 városban
Második alkalommal indul útnak a Sapi Humorest Turné rendezvénysorozat a Sapientia EMTE három Hallgatói Önkormányzatának szervezésében.

Álláshirdetés: Kapus állás (Kolozsváron)
A Sapientia EMTE pályázatot ír ki KAPUS ÁLLÁS betöltésére.

MACRo 2015 - konferencia Marosávásárhelyen
Ötödik alkalommal szervezi meg a MACRo nemzetközi konferenciát a Gépészmérnöki és Villamosmérnöki Tanszék 2015. március 6-7. között.

Pályázati felhívás alkotói ösztöndíj elnyerésére - 2015
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló, 42 ösztöndíjat hirdet havi 770 RON értékben, harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a vizuális művészetek, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.

Új magyar mitológia - konferencia
A Sapientia SZEMEISZTOSZ Web-szemiotikai és Online Kommunikációs Kutatócsoportja a Székely Nemzeti Múzeum partnerintézményi támogatásával konferenciát szervez.

Dr. Voigt Vilmos tart előadást Marosvásárhelyen
Dr. Voigt Vilmos, emeritus professzor, folklórkutató, a magyar szemiotika egyik megalapítója Milyen legyen a vallásszemiotika? címmel tart előadást a Sapientián.

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
A 2015. március 5-7. között hatodik alkalommal rendezi meg az ELTE és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A torna fővédnökei között szerepel Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendája és Tarlós István főpolgármester is.

Diák menedzsment bajnokság - 2015
A verseny idén a telekommunikációs szolgáltatások világába viszi el a jelentkező diák menedzser csapatokat.

YounGOffice 2015 - SSC verseny
Érdekel a nemzetközi karrier? Belekóstolnál a multikulti színes világába? Kíváncsi vagy, hogyan használhatod az üzleti életben a nyelvtudásod?

Egyetemi Esték a Sapientián az Északnyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség szakértőjével (Kolozsvár)
Az előadás csütörtökön, 2015. március 5-én 18 órától lesz a Sapientia EMTE kolozsvári tordai úti épületében.

Akkreditálták a Környezettudomány képzésünket!
Nemrég érkezett a hír, hogy pozitívan bírálta el környezettudomány szakunk kérését az Akkreditációs Bizottság Bukarestben.

Trans - Linguistica 3. (konferencia) Marosvásárhelyen
Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben címmel szervezi meg a harmadik Trans-Linguistica nemzetközi konferenciát az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék.

IV. Sapientiás Kultúrnap Csíkszeredában
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karai negyedik alkalommal szervezik meg a Sapientiás Kultúrnapot az Egyetem hallgatói és oktatói számára.

Álláshirdetés: pályázatokért és nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatárs (Marosvásárhely)
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére:

XVIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
Az idén május 21. és 24. között kerül sor a XVIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára.

Tenderfelhívás a marosvásárhelyi egyetemi menza működtetésére
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara pályázatot hirdet az egyetemi menza (kantin) működtetésére.

Egyetemi Esték az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnökével
A rendezvény meghívott előadója Asztalos Csaba elnök úr, aki a Tanács öt legfontosabb ügyéről beszél.

Érettségi felkészítők Marosvásárhelyen
Idén is folytatjuk az ingyenes érettségi felkészítőket Matematikából, valamint Román nyelv és irodalomból.

Egyetemi Esték a Károli Gáspár Református Egyetem docensével Kolozsváron
A rendezvény meghívottja Dr. Makkai Béla.

II. Sapi Humorest Turné
Második alkalommal indul útnak a Sapi Humorest Turné rendezvénysorozat a Sapientia EMTE három Hallgatói Önkormányzatának szervezésében.

Szakmai gyakorlatra van lehetőség
Az AGRYA Magyarország és a magyarországi Országos Széchényi Könyvtár szakmai gyakorlatos helyeket ajánlott fel a 2014/2015-ös tanévben.

12th Annual International Conference on Economics and Business
We gladly welcome you to participate in our conference, which provides an opportunity for young researchers, teachers and PhD students to present and discuss their research results.

Kányádi Sándor felolvasómaraton
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karainak Egyetemi Könyvtára csatlakozott a Kájoni János Megyei Könyvtár rendezvényéhez, a 2015. február 17-én sorra kerülő Kányádi Sándor felolvasómaratonhoz.

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Rektori Hivatal

400112 Cluj-Napoca (Kolozsvár) str. Matei Corvin (Mátyás király u.) nr. 4

Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro

 

btz webdesign