Hartel Tibor oktatónk előadást tartott a fás legelők ökológiai, kulturális és gazdasági értékeiről az Európa Parlamentben

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Hartel Tibor oktatónk előadást tartott a fás legelők ökológiai, kulturális és gazdasági értékeiről az Európa Parlamentben
Hartel Tibor oktatónk előadást tartott a fás legelők ökológiai, kulturális és gazdasági értékeiről az Európa Parlamentben
Hartel Tibor oktatónk előadást tartott a fás legelők ökológiai, kulturális és gazdasági értékeiről az Európa Parlamentben
2015. november 29.

November 17-én, a Pogány-havas Kistérségi Társulás, a Birdlife Europe és a European Forum on Nature Conservation and Pastoralism elnevezésű civil szervezetek közösen tartottak szakmai szemináriumot az Európai Parlamentben a fás legelők helyzetéről a Közös Agrárpolitika (KAP) vonatkozásában.

Az esemény házigazdái Sógor Csaba erdélyi, Clara Aguilera spanyol és Catherine Bearder brit Európai Parlament képviselők voltak. A találkozó témájáról erdélyi vonatkozásban Hartel Tibor, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem docense tartott szakmai áttekintést. Hartel Tibor szerint, a Romániai és ezen belül, az erdélyi fás legelők európai és globális szintű szociális-ökológiai értékekkel rendelkező hagyományos tájelemek. A jelenlegi KAP több szempontból veszélyezteti a fás legelőket, például azáltal, hogy motiválja a fák kivágását, az öreg fák eltávolítását, a bokrok eltávolítását, túllegeltetést tesz lehetővé, számos fontos élőhely komponenst nem vesz figyelembe, konfliktusba kerül a hagyományos lokális tudásformákkal, mintegy illegalitásba sodorva azokat. A fent említett elemek egyike sem gátolja a gazdasági termelést, sőt ellenkezőleg, megteremtik egy fenntartható mezőgazdaság ökológiai alapfeltételeit! Az eltűntetésük egész egyszerűen a "pazarlás" kategóriába kerül. Ez azért sajnálatos, mert Európa utolsó hagyományos kultúrtáj értékeit tesszük tönkre, visszavonhatatlanul, és végérvényesen erodáljuk az egyre inkább hangoztatott "fenntartható fejlődés" utolsó reális lehetőségeit is.

Fontos tehát, hogy a KAP fenntartható módon befolyásolja a fás legelők használatát. Hartel Tibor előadását itt lehet elérni.

Hírek
2022-11-29
2022-11-28
2022-11-28
2022-11-25Tagek

Ösztöndíj pályázat - Marosvásárhelyi Kar
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán működő Kiss Elemér Szakkollégium Matematika-Informatika műhelye pályázatot hirdet kutatási ösztöndíj elnyerésére, a karon alapképzésen tanuló hallgatók számára.

Egyetemi Esték: Üvegházba zárva (Kolozsvári Kar)
Az Egyetemi Esték előadássorozat következő meghívott előadója dr. Buczkó Krisztina, a Magyar Természettudományi Múzeum főmuzeológusa.

Előadás a fás legelők témakörében, meghívott vendégünk: Ted Green!
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán tart előadást november 28-án a fás legelő elmélet egyik megalkotója és terjesztője, Ted Green.

RMÜE Konferencia Marosvásárhelyen
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara ad otthont a Romániai Magyar Üzletemberek Találkozójának november 19-20-a között.

Tenderfelhívás - Fogyóeszközök
A Sapientia EMTE pályázatot hírdet fogyóeszközök beszerzésére.

Sapientiás algoritmusok a BBC csatornáján!
A BBC dokumentumfilmjébe foglalta a Sapientián készült algoritmus-táncokat.

Folytatódik az iszlám modul a Kolozsvári Karon
Folytatódik a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán folyó diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképzés keretében elindított iszlám modul előadássorozat.

X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia
A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával és az Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Határok nélkül (HTDK) programjával együttműködve meghirdeti A X. JUBILEUMI KÁRPÁTALJAI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁT.

Tudományos Diákköri Konferencia 2016-ban is
Az alábbiakban olvasható a 2015/2016-os tanévben megszervezendő Tudományos Diákköri Konferencia fontos tudnivalói.

SapiLineTracer - Santa Edition
Második alkalommal kerül megszervezésre a SapiLineTracer robotverseny 2015. december 11-én.

Discourse, Culture and Representation II - International Conference
On 15-16 April 2016, the Department of Humanities of Sapientia University organizes the English language international conference Discourse, Culture and Representation II in the campus of Miercurea Ciuc/Csíkszereda, Romania.

Tájékoztató látogatás és előadás Kolozsváron
A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiuma pályázati tájékoztató körutat tart az alábbi ösztöndíjlehetőségekről, illetve konferenciáról:

Hallgatóknak - Graduate Barometer 2016 felmérés
Ezúton újra meg szeretnénk hívni, hogy csatlakozz Európa legnagyobb karrierrel, karriertervezéssel és oktatással kapcsolatos felméréséhez!

Megjelentek az Acta Universitatis Sapientiae legújabb számai!
A folyóiratokat megtekinthetik lapozható formában (Mathematia, Informatica, Film and Media Studies, European and Regional Studies)

Dr. Kocsis Tamás tart nyílt előadást Csíkszeredában
2015. november 12-én, csütörtökön 18 órától a Budapesti Corvinus Egyetem docense tart nyílt előadást a Sapientián.

VI. Matematika és Informatika Alkalmazásokkal Konferencia
A Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében az idén is tudományos ülésszakot szervezünk. A VI. Matematika és Informatika Alkalmazásokkal Konferenciára 2015. november 13-15. között Csíkszeredában kerül sor, melyre szeretettel meghívjuk előadóként vagy résztvevőként.

A Magyar Jogfilozófusok Kolozsvári Tanácskozása
A Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében kerül sor a Magyar Jogfilozófusok Kolozsvári Tanácskozására, 2015. november 6-7. között.

Pályázati felhívás: Komyathy-ösztöndíj
Brian Komyathy úr támogatásával a Sapientia EMTE ösztöndíjat hirdet a kommunikáció szakos diákok számára a 2015/2016-os tanévre.

Álláshirdetés - Labortechnikus - Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ
Sapientia EMTE versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Agrármérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

Érettségi felkészítők matematikából Csíkszeredában
Örömmel jelentjük be, hogy 2015. november 13-tól matematika érettségi felkészítőket is tartunk.

Újabb Egyetemi Este novemberben Kolozsváron
Az Egyetemi Esték előadássorozat következő meghívottja dr. Püski Levente, történész, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának docense, a Modernkori Történeti Tanszék főállású oktatója.

Álláshirdetés - Számítógépkezelői labortechnikus (meghatározatlan időre) - Marosvásárhely
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet labortechnikusi állás betöltésére.

Tenderfelhívás - Faházak beszerzése
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hírdet faházak beszerzésére.

Dr. Pléh Csaba pszichológus professzor Csíkszeredában
Folytatódik a nyílt előadássorozatunk Csíkszeredában, első vendégünk Dr. Pléh Csaba akadémikus lesz 2015. november 2-án, hétfőn 18 órától.

Kávéházi előadások Székelyföldön
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara sokféle módon próbál a térségben szerepet vállalni és minden felületen megjelenni, annak érdekében, hogy minél szélesebb kört tudjon megszólítani.

Álláshirdetés - Számítógépkezelői labortechnikus - meghatározatlan időre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet labortechnikusi állás betöltésére.

"Számítógépi grafika és geometriai modellezés" - Róth Ágoston előadása
A Kiss Elemér Szakkollégium októberi ülésének keretében a Marosvásárhelyi Karon Róth Ágoston tart előadást "Számítógépi grafika és geometriai modellezés" címmel.

"A Duális mérnökképzés jellegzetességei" - dr. Sikolya László professzor úr előadása
2015. október 23-án, 14 órai kezdettel, dr. Sikolya László professzor úr, a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Agrártudományi Kar dékánja tart előadást.

CentriFuga erdélyi koncertsorozat - Kortárs zenei koncert Kolozsváron
A CentriFuga Kortárs Zenei Műhely új művei hangzanak fel a Sapientia EMTE kolozsvári épületében, a Bocskai-házban.

CSI: Sapientia - 2015
Szeretnéd tudni és kipróbálni, hogyan használják a bűnügyi nyomozásban a DNS módszereket, hogyan azonosítják ujjlenyomatok alapján a gyanúsítottakat? Ha érdekel mindez, akkor jelentkezz versenyünkre!

Milyen jövőt szeretnénk?
Az Asháninka indiánok két képviselője, Teresita Lopez és Jhenny Munoz tart előadást a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán október 21-én, 18 órától.

Könyvbemutató Csíkszeredában: Identitásgyarmatosítás Erdélyben
2015. október 20-án, kedden 18 órától Dr. Dani Erzsébet, a Debreceni Egyetem adjunktusa lesz a vendégünk.

Meghirdetjük a VII. „Gúzsba kötve táncolni” fordítói versenyt középiskolásoknak
A Sapientia EMTE csíkszeredai Humántudományok Tanszéke idén hetedik alkalommal hirdeti meg fordítói versenyét a középiskolák 11–12. osztályos tanulói számára négy kategóriában.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói mobilitási pályázat, 2015/2016-os tanév II. félév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára az Erasmus+ tanulmányi és szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre a 2015/2016-os tanév II. félévében.

Ezüst Akadémia oktatási program Csíkszeredában
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara elindítja a 2015/2016-os tanévben az Ezüst Akadémia Oktatási Programját 50 év fölöttieknek.

Hamarosan kezdődnek az ingyenes érettségi felkészítők Csíkszeredában
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara idén is folytatja az Érettségi felkészítő programsorozatát középiskolásoknak.

Széteső Európa? – Jelenkori válsághelyzetek kezelése egymással ütköző nemzeti érdekek kereszttüzében
Német nyelvű konferenciát szervez partnerségben a Kolozsvári Kar.

Értékek Akadémiája
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság előadás-sorozata keretében Dr. Pusztai Gabriella neveléspszichológus, valamint a Debreceni Tudományegyetem tanára, 2015. október 9-én, pénteken "A társadalmi tőke hatása a tanulmányi eredményességre" címmel tart előadást.

V. Sapientiás Kultúrnap a Csíkszeredai Karon
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara ötödik alkalommal szervezi meg a Sapientiás Kultúrnapot az Egyetem hallgatói és oktatói számára.

Patterns of Integration of Old and New Minorities in a Europe of Complex Diversity
Társadalomtudományi konferenciát szervez partnerségben a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara.

AVENTICS - Pneumatikus megoldások
2015. október 8-án, csütörtökön kerül sor az Aventics előadására a különböző pneumatikus megoldásokról délután 15 órától a 128-as teremben.

IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny
2016. május 5-7. között kerül megrendezésre a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny.

Az Egyetem Napja idén Csíkszeredában
A Sapientia tanévnyitójának 15 éves évfordulóját Csíkszeredában ünnepeljük az Egyetem Napja keretében 2015. október 3-án, szombaton.

Middle Bengali Retreat cum Workshop in Transylvania, 2016
The Department of Humanities at Sapientia — Hungarian University of Transylvania, Miercurea Ciuc/Csíkszereda is organising a Middle Bengali Retreat and Workshop between Thursday 11 Aug and Sunday 21 Aug. 2016.

Harmadik alkalommal lesz Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő
Az idei pályázat tématikája:Nagyszüleink és a digitális technológia

Új tanév, új Egyetemi Esték
Az Egyetemi Esték előadássorozat keretében az új tanévben az első meghívottunk Prof. dr. Szabó Máté, az ELTE, Állam- és Jogtudományi Kar oktatója, az állampolgári jogok volt biztosa.

Álláshirdetés – kapusok (Marosvásárhely)
A Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ versenyvizsgát hirdet Kapus állások betöltésére.

Az Erasmus+ pályázati felhívás oktatási célú mobilitásra (STA) a 2015/2016-os tanévben eredményhirdetése
Innen tölthetőek le az eredmények!

The Real and the Intermedial
XVI. Film- és Médiatudományi Konferencia Erdélyben. Az angol nyelvű konferenciát 2015. október 23-24. között szervezzük a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán.

Őszi felvételi eredmények Marosvásárhelyen - 2015
2015. szeptember 8.

Fennmaradt bentlakás helyek Marosvásárhelyen
Negyven szabad helyet pályázhatnak az őszi felvételizők bentlakásunkban szeptember 1-10. között.

Óraadói állás 2015/2016-os tanév I. félévére - Álláshirdetés
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a Matematika Informatika tanszék következő óráinak megtartására a 2015/2016-os egyetemi év I. félévében:

Az Erasmus+ pályázati felhívás felsőoktatási munkatársak képzési célú mobilitására (STT) a 2015/2016-os tanévben pályázati felhívás eredménye.
Letölthető dokumentum.

Meghosszabbítottuk a jelentkezést a Fordító és tolmács mesterképzésre!
Az érdeklődőknek lehetőségük van 2015. szeptember 17-ig a humán mesterképzésre jelentkezni.

A Sapientia EMTE első szeredai végzősei találkoztak
Az első csíkszeredai „sapientiások” 10 éves találkozóját tartották pénteken az erdélyi magyar tudományegyetemen. A Sapientia EMTE csíkszeredai karán induló legelső évfolyam négy szakának hallgatói ugyanis 2005-ben végeztek.

Változások a 19-20. századi vallási kultúrában
A Sapientia EMTE Humántudományok Tanszéke és a Szegedi Tudományegyetem BTK konferenciát szervez a Magyar Tudományos Akadémia - Szegedi Tudományegyetem Vallási Kultúrakutató Csoport munkatársainak részvételével.

Pályázati felhívás tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek kiadására
A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

"Önálló magyar intézményt építeni nagyon szép kihívás."
Interjú Tapodi Zsuzsával, a Sapientia EMTE Humántudományok Tanszékének a vezetőjével.

Még lehet jelentkezni a Fordító és tolmács mesterképzésre!
Meghosszabbítottuk a felvételi iratkozást 2015. szeptember 3-ig, a héten még várjuk a jelentkezőket!

Álláshirdetés - Óraadói állás 2015/2016-os tanév I. félévére
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara pályázatot hirdet a Gépészmérnöki szak következő óráinak megtartására a 2015/2016-os egyetemi év I. félévében:

10 éve végzett hallgatók találkoznak a Sapientián
2015. szeptember 4-én, pénteken lesz az első tíz éves egyetemi találkozó a Sapientia Csíkszeredai Karán.

A Csíkszeredai Kar gólyatábora
Jelentkezni 2015. szeptember 3-ig a hökcsikszereda@gmail.com címen lehet.

Tenderfelhívás - konténervásárlás
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara pályázatot hirdet konténerek beszerzésére.

Ünnepélyes tanévnyitó Sepsiszentgyörgyön!
2015 szeptemberében tizenötödik tanévét kezdi a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.

Go Green
Környezetvédelmi program elsőéveseknek, amely 10 résztvevő hallgató támogatását vállalja fel a 2015-16-os tanévben

Álláshirdetés - Óraadói állások 2015/2016-os tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgyön induló Agrármérnöki képzés következő óráinak megtartására:

Vásárhelyi Forgatag! Mi is ott leszünk!
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara idén is ott lesz a Vásárhelyi Forgatagon 2015. augusztus 28-30 között.

Kosárlabda tornát nyert a Sapientia által támogatott Schmac csapat
Második alkalommal szervezték meg a múlt héten a Kolozsvári Magyar Sportnapokat. A három napos rendezvényen az amatőr kosárlabdatornát a Sapientia Kolozsvári Kara által támogatott helyi Schmac kosárlabdacsapat nyerte.

5th International Conference on Mathematics and Informatics
2015. september 2-4.

FILMHÍD a Kolozsvári Magyar Napokon
Két helyszínen hatodik alkalommal jelentkezik a Kolozsvári Magyar Filmnapok programsorozat. Alább megtekinthető a részletes program.

Tenderfelhívás - konténervásárlás
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara pályázatot hirdet konténerek beszerzésére.

Álláshirdetés – egyetemi helyszíni titkár (Sepsiszentgyörgy)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központba, helyszíni titkári állásra.

Új Erasmus+ pályázati felhívások oktatóknak és munkatársaknak
A Sapientia EMTE új pályázatot hirdet az Erasmus+ Program keretén belül a 2015/2016-os tanévre.

Pályázati felhívás oktatóink és hallgatóink számára
Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen nyílt pályázatot hirdet oktatók és hallgatók számára.

Végleges Felvételi eredmények Marosvásárhelyen
2015. július 27. - Eredmények a második rangsorolás után

Felvételi eredmények: Csíkszereda (Gazdaság- és Humántudományok Kar)
Román nyelv és ir. – angol nyelv és ir. • Világ- és összehasonlító ir. – angol nyelv és ir. • Agrár- és élelmiszeripari gazdaság • Általános közgazdaság • Gazdasági informatika • Könyvelés és gazdálkodási informatika • Marketing

Felvételi eredmények: Kolozsvár (Természettudományi és Művészeti Kar)
Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok • Környezettudomány • Jog • Filmművészet, fotóművészet, média • Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző

Ösztöndíj: nyári szakmai gyakorlat gazdasági szakosok hallgatóknak
A PADOC alapítvány támogatásának köszönhetően lehetőségünk van ösztöndíjat meghirdetni nyári gyakorlatra gazdasági szakos hallgatók számára, AZONNALI kezdéssel.

Sapientiás oklevelek átvétele Kolozsváron
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett államvizsgákon vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi oklevelüket Kolozsváron.

Felvételi eredmények Marosvásárhelyen - 2015.07.20
A 2015. júliusi felvételi eredmények alapján sikeresnek nyilvánított jelentkezők el kell, hogy foglalják az elnyert helyüket 2015. július 21.-én, 11-16 óra között vagy július 22. és 25. között (szombaton is, 8-16 óra közt).

Érettségi felkészítő nyáron Csíkszeredában
A Sapientia Egyetem érettségi felkészítőt tart matematikából és románból azok számára, akik az őszi érettségi megmérettetésre még készülnének, gyakorolnának.

Felvételi információk a Csíkszeredai Karról (rádióműsor)
A Fun FM rádió reggeli műsorában a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról beszélgettünk, továbbá mindazokról a lehetőségekről, amelyeket a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara kínál a hallgatóknak.

Szakmai terepgyakorlat a Pádis karsztfennsíkon
A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Erdélyi-szigethegység Természeti Parkhoz tartozó Pádis karsztfennsíkon szakmai gyakorlatoztak a Környezetmérnökis hallgatók.

Tusványos, jövünk!
Tudománynépszerűsítő előadásokkal készülünk az idei nyári szabadegyetemre, programjainkra július 24-én, pénteken várjuk az érdeklődőket!

Indul az Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterképzés
Várhatóan 2015-2016-os tanévtől indul az Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy mesterképzésünk.

Beppler - Flower Festival 2015
A Sapientia Egyetem Marosvásárhelyi Kara idén harmadik alkalommal ad helyet a Beppler Virág fesztiválnak 2015. július 15-én.

Felvételi 2015: rajtolnak az iratkozások!
A héten startolt a felvételi iratkozás időszaka a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen legtöbb helyszínén.

Rendhagyó Történelemóra - Dr. Nógrádi György előadása
A Rendhagyó Történelemóra következő előadásának ismét a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara ad helyet, 2015. július 20-án, hétfőn, 18.00 órától.

Ideas & Projects Workshop 2015 - Nyári egyetem
Augusztus 3. és 16-a között a Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Karán kerül megszervezésre az Ideas & Projects Workshop 2015 nyári egyetem.

Facebook: Sapientia EMTE, Csíkszereda
Új Facebook oldala van a Sapientia csíkszeredai helyszínének!

Együttműködés a Budapesti Corvinus Egyetemmel
Még szorosabb az együttműködés a Budapesti Corvinus Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem között

Tenderfelhívás egyetemi bútorzatra
A Sapientia EMTE csíkszeredai karai pályázatot hirdetnek: a csíkszeredai egyetemi épület és kollégium részleges bebútorozására.

PR Nyári Egyetem Csíkszeredában
Innovatív szemlélet és kreatív megoldások a fejlesztés szolgálatában címmel hirdetjük idei programunkat, melyre 2015. június 30 - július 4. között kerül sor a Sapientián.

Domokos Pál Péter Ösztöndíjprogram
A program fő célja a Csíkszeredai Karra felvételiző, szórványban élő- vagy onnan származó, szociálisan hátrányos helyzetű, magyar anyanyelvű fiatalok tanulmányainak anyagi támogatása.

Romániai Felsőoktatási Tehetséggondozó Fórum 2015
Kolozsvár, 2015. június 10–11.

Harmadik éve, hogy Sapis film nyeri a TIFF helyi filmek versenyét
Bán József Kelj fel, és járj! című filmje nyerte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál helyi filmek versenyét.

Görögországi terepgyakorlat (2015. május 22-31.)
A Környezettudomány Tanszék által évek óta szervezett mediterrán terepgyakorlaton idén más egyetemek diákjai is részt vettek.

Sapientia Ballagás
Búcsúzunk a végzős hallgatóinktól Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Kolozsváron

Álláshirdetés Marosvásárhelyen - Számítógépkezelői labortechnikus
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara versenyvizsgát hirdet labortechnikus állás betöltésére.

Diákjaink munkái a 2015-ös TIFF-en
A helyi filmek versenyére összesen 50 alkotást neveztek be, ebből versenyben maradt hét film, ezek közül hat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak alkotása.

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Rektori Hivatal

400112 Cluj-Napoca (Kolozsvár) str. Matei Corvin (Mátyás király u.) nr. 4

Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro

 

btz webdesign