Centrul de Studii din Sfântu Gheorghe

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Centrul de Studii din Sfântu Gheorghe

În 2015, ca urmare a unui proces de dezvoltare de doi ani, Universitatea a înființat un nou centru de studii la Sfântu Gheorghe, care funcționează ca extensie a Facultății de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș. Clădirea, pusă la dispoziție de municipalitatea locală, a fost modernizată și dotată cu 17 laboratoare de specialitate, 3 săli de curs și seminar și o bibliotecă bogată. În prezent, este singurul loc din România în care cursurile de inginerie agricolă și forestieră sunt predate în limba maghiară, iar în curând vor fi adăugate noi cursuri la oferta educațională.

În ședința sa din 26 martie 2021, Senatul Universității a înființat Consiliul Centrului de Studii din Sfântu Gheorghe, prin care reprezentanți ai celor trei facultăți ale Universității și ai cadrelor didactice de la cursurile care deja funcționează în această locație coordonează activitățile de educație și de dezvoltare a proprietății, făcând astfel un pas important spre constituirea facultății din Sfântu Gheorghe ca unitate de învățământ și de studiu independentă. De asemenea, a fost demarat procesul de construcție a unui nou campus, care pe lângă diverse facilități de predare va include un bazin de înot și o sală de sport.

AGRICULTURĂ

SILVICULTURĂ

Cămin

Căminul din Sfântu Gheorghe are 21 de camere și poate găzdui 84 de studenți în total. Fiecare cameră are baie proprie, iar fiecare etaj are o bucătărie și o sală de mese. Există o cameră de studiu spațioasă în mansardă și o spălătorie la subsol.

CONTACT 

Știri
2022-07-19
2022-07-15
2022-07-14
2022-07-06
Sapientia.ro
Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Rectorat

400112 Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4
 
Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro
 
 
btz webdesign