Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2022-2023 (KA131)

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2022-2023 (KA131)
23 Februarie 2022

I. Scopul concursului: sprijinirea acțiunilor de mobilități pentru formare a personalului nedidactic și didactic al Universității Sapientia într-o instituție dintr-o țară participantă la program în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene. Acțiunile de mobilitate pentru formare sprijinite pot avea următoarele forme: participare la evenimente de formare profesională în cadrul instituției gazdă (cu excepția conferințelor), vizită de lucru cu scop de formare profesională, formare profesională prin observare directă a procesului de lucru etc. În cazul cadrelor didactice Universitatea Sapientia sprijină cu prioritate acțiunile de mobilitate pentru predare, care pot avea în componență sesiuni de formare a competențelor pedagogice și de proiectare a programelor de învățământ.
Mobilitățile se vor desfășura pe bază de scrisoare de acceptare/invitație, instituțiile gazdă pot fi instituții de învățământ superior sau instituții, organizații publice sau private (organizații non-profit, instituții de cercetare, biblioteci, etc.) din țările participante la program sau din țările partenere.
Mobilitățile pentru formare contribuie la dezvoltarea personală și profesională a participantului, la acumularea de noi cunoștințe profesionale, oferă posibilități de formare profesională și schimb de bune practici, posibilități de pregătire a mobilităților studențești pentru plasament, ajută la dezvoltarea relațiilor dintre instituții și a relațiilor cu sfera economică.

Mobilitatea poate fi exclusiv fizică, adică necesită deplasarea în țara gazdă.

II. Grantul: Participanții la mobilități Erasmus+ pentru formare vor primi un grant ca o contribuție la costurile de ședere și de transport pentru durata mobilității, finanțat din proiectul de mobilitate KA131 din 2021. Contribuția la costurile de ședere variază în funcție de țara gazdă:

Țara

EUR / zi

Danemarca, Finlanda, Irlanda, Islanda, Liechtenstein, Luxemburg, Norvegia, Suedia

180

Austria, Belgia, Cipru, Germania, Grecia, Franța, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, Spania

160

Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria

140

Dacă țara gazdă diferă de Ungaria, atunci participantul are dreptul de a primi sprijin de subzistență în plus pentru o zi de transport.
Contribuția la costurile de transport este o sumă fixă care depinde de distanța unei călătorii dus între sediul instituției de origine (Cluj-Napoca) și instituția gazdă, calculat cu calculatorul de distanțe al Comisiei Europene, după cum urmează:

Distanța (pe baza calculatorului)

Transport standard – suma

Transport din categoria „green travel” – suma

100-499 km

180 EUR/participant

210 EUR/ participant

500-1999 km

275 EUR/ participant

320 EUR/ participant

2000-2999 km

360 EUR/ participant

410 EUR/ participant

Transport din categoria „green travel”: deplasarea cu mijloace de transport ecologice, adică o călătorie în care se utilizează, în principal, mijloace de transport cu emisii scăzute, cum ar fi autobuzul, trenul sau co-voiajarea. Călătoria din această categorie este încurajat de către program printr-un top-up care se acordă pe baza cererii participantului și al dovezii realizării efective a deplasării, mai multe informații se găsesc în regulamentul de mobilitate al universității.
Există posibilitatea ca grantul să nu acopere toate cheltuielile mobilității, este permisă co-finanțarea din orice sursă non-UE, participantul va trebui să dea o declarație conform căreia în timpul mobilității nu va beneficia de alte surse de finanțare acordate din fonduri ale Uniunii Europene pentru acoperirea cheltuielilor.

III. Perioada de realizare a acțiunilor de mobilitate: În cadrul prezentului concurs se poate candida pentru mobilități de formare care se vor realiza în perioada 25 aprilie 2022 și 15 octombrie 2023.

1. În cazul mobilităților pentru formare grantul se poate acorda exclusiv pentru zilele lucrătoare în țara gazdă. Zilele de mobilitate care în țara gazdă sunt zile nelucrătoare pot fi numai cu grant zero.
Fiecare participant are responsabilitatea individuală de a se informa din timp care sunt zilele lucrătoare efective în instituția gazdă.
Condiția eligibilității unei mobilități pentru formare este prezența personală în țara gazdă, la instituția gazdă.

 2. Mobilitățile se vor desfășura conform regulamentelor valabile pentru proiectul din 2021 în momentul încheierii contractului pentru finanțare. Persoanele care mai au mobilități câștigate anterior și neconsumate, trebuie să aibă în vedere faptul că pot participa la o singură mobilitate pe semestru, și mai întâi trebuie efectuată mobilitatea câștigată mai devreme. Dacă dintr-un motiv întemeiat mobilitatea câștigată în cadrul acestei runde va fi realizat contopit cu o mobilitate câștigată mai devreme, atunci nu se poate solicita suplimentul pentru transportul „green”.

IV. Condiții de participare

1. Au dreptul să candideze:
– personalul administrativ și personalul didactic auxiliar al Universității Sapientia cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, sau contract de muncă cu normă întreagă pe perioadă determinată, cu cetățenie română, sau cetățenie străină cu permis de ședere valabil; în cazuri excepționale conducătorii unităților pot decide acceptarea candidaturii personalului de întreţinere şi operaţional;
– cadrele didactice titulare care au sarcini administrative sau poziții de conducere și care vor să participe la mobilități de formare profesională legat de munca administrativă (într-un anumit an universitar un cadru didactic poate participa la mobilitate pentru formare numai dacă nu participă la mobilitate pentru predare).
Contract de finanțare se va încheia exclusiv cu angajați care vor avea contact de muncă activ la momentul respectiv.

2. Candidatul trebuie să aibă cunoștințe de limbi străine adecvate.

3. Proiectul de lucru al candidaturii trebuie să fie compatibil cu scopul mobilității și domeniul de lucru al candidatului. Scopul mobilității poate să fie exclusiv acțiune de formare profesională în instituția gazdă, în strânsă legătură cu domeniul de lucru al participantului. Acțiunile de cercetare și de participare la conferințe nu sunt eligibile.
În cadrul prezentului apel de concurs nu se pot depune candidaturi pentru mobilități de formare a personalului care se vor desfășura în România sau în țara în care candidatul își are reședința.
Nu există posibilitatea de a schimba ulterior instituția gazdă.

5. Durata mobilităților pentru formare este de minim 2 zile lucrătoare consecutive. Zilele alocate transportului nu sunt considerate zile de mobilitate.

V. Documente necesare

Dosarul de candidatură trebuie întocmit electronic, listat și depus într-un exemplar original, cu toate semnăturile, la coordonatorul Erasmus+ al facultății.
Dosarul trebuie să cuprindă următoarele:

1. Formular de aplicație completat, cu semnătura candidatului (Anexa II).
Obținerea acordului de participare de la decan/superior:
– în cazul colegilor de la facultăți: semnătura decanului nu trebuie să apară pe formularul de aplicație, acordul decanului pentru depunerea candidaturii va fi solicitat de către coordonatorului Erasmus+ al facultății, și se vor înregistra numai candidaturile aprobate de către decan;
– în cazul colegilor din cadrul Rectoratului: semnătura superiorului direct trebuie solicitat de către angajat, și se vor înregistra numai candidaturile aprobate de către superior.

2. „Mobility Agreement Staff Mobility for Training” (proiect de lucru și acord de mobilitate, Anexa III) în limba engleză. Se poate aplica pentru maxim două instituții gazdă, partea Proposed Mobility Programme trebuie completat pentru fiecare în parte. Semnăturile în această etapă nu sunt obligatorii.

Anexele prezentului apel de concurs se pot descărca de aici:
Anexa I: Lista acordurilor interinstituționale pe facultăți (mobilități STT);
Anexa II: Formular de aplicație 2022-2023 (KA131, STT);
Anexa III: Mobility Agreement Staff Mobility for Training (STT).

Nu sunt acceptate dosare care nu corespund condițiilor de participare sau care sosesc după termenul de depunere a candidaturilor. Dosarele incomplete se pot completa în termen de 2 zile lucrătoare de la trimiterea solicitării.

VI. Criterii de selecție:
– participare anterioară la programul Erasmus+;
– vechimea în cadrul Universității Sapientia;
– participare la derularea programelor Erasmus+ și al altor programe internaționale;
– proiectul de lucru (Mobility Agreement);
– evaluarea de către superior.
Criteriile de selecție detaliate pot fi accesate aici.

VII. Perioada de depunere a candidaturilor: joi 24 februarie 2022 – vineri 18 martie 2022, ora 12:00

Dosarele se depun la coordonatorii Erasmus+ din cadrul facultăților:
Miercurea Ciuc: Bors Hortenzia, borshortenziauni.sapientia.ro
Cluj-Napoca: Zöld Zsuzsa, kv.erasmuskv.sapientia.ro
Târgu Mureș: Kovács Zsuzsánna, sapierasmusms.sapientia.ro
Rectorat: Páll Zita, erasmussapientia.ro

 

Cluj-Napoca, 23 februarie 2022

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STA pentru anul universitar 2022-2023 (KA131)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) în țările participante la program în anul universitar 2022-2023 (KA131)

Concurs suplimentar de selecție Erasmus+ mobilități STA pentru anul universitar 2021/2022 (KA103)
Apel suplimentar de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) în țările programului în anul universitar 2021/2022 (KA103)

Concurs suplimentar de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2021/2022 (KA103)
Apel suplimentar de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru formare (STT) în țările programului în anul universitar 2021/2022 (KA103)

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STA pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) în țările programului în anul universitar 2020/2021 (KA103)

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2020/2021 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru formare (STT) în țările programului în anul universitar 2020/2021 (KA103)

Concurs de selecție Erasmus+ KA107: STA, 2019/2020
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare și formare în Ucraina.

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STA pentru anul universitar 2019/2020 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) în țările programului în anul universitar 2019/2020 (KA103)

Concurs de selecție Erasmus+ mobilități STT pentru anul universitar 2019/2020 (KA103)
Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru formare (STT) în țările programului în anul universitar 2019/2020 (KA103)

Concurs de selecție Erasmus+ KA107: STA, STT, 2018/19, semestrul 2
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare și formare în Ucraina. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ KA107: STA, STT, 2018/19, semestrul I
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare și formare în Ucraina. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STA pentru anul universitar 2018/2019 (KA103)
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare al Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STT pentru anul universitar 2018/2019 (KA103)
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de formare al personalului Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ KA107: STA, STT, 2017/18, semestrul 2.
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare și formare în Ucraina. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STA pentru anul universitar 2017/2018 (KA103)
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare al Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STT pentru anul universitar 2017/2018 (KA103)
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de formare al personalului Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STA pentru anul universitar 2016/2017
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare al Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STT pentru anul universitar 2016/2017
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de formare al personalului Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Concurs de selecție Erasmus+ STA pentru anul universitar 2015/2016
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare al Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba...

Concurs de selecție Erasmus+ STT pentru anul universitar 2015/2016
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de formare al personalului Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Selecție Erasmus+ STT pentru anul universitar 2014/2015
Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de formare al personalului Universităţii Sapientia. Accesaţi informaţiile în limba maghiară aici.

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.

Contact

Rectorat

400112 Cluj-Napoca, str. Matei Corvin nr. 4
 
Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro
 
 
btz webdesign