Prezentare scurtă a Universităţii Sapienţia
Universitatea Sapientia și-a deschis porțile în 2001 ca o instituție de învățământ superior de sine stătătoare cu limba de predare maghiară. Legea de înfiinţare a Universităţii Sapientia ca instituţie de învăţământ superior acreditată a apărut în Monitorul Oficial nr. 222 din 3 aprilie 2012.
Instituția funcționează în patru centre de studii: Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș și Sfântu Gheorghe, fiecare având un profil specific. Cele trei centre de studiu formează o structură universitară cu caracter unitar.
Universitatea Sapientia promovează în activitatea sa calitatea și competiția, propunându-și formarea unor profesioniști capabili să răspundă cerințelor pieții forței de muncă, atât pe plan național, cât și cel internațional, care după obținerea diplomei de licență să-și poată urma cariera cu succes.
Similar universităților de stat, Universitatea Sapientia organizează concurs de admitere pentru locuri cu taxă și fără taxă. Pe parcursul studiilor, studenții pot beneficia de trei tipuri de burse: bursă de merit, de studiu și bursă socială. Începând cu anul universitar 2013/2014 sunt accesibile și bursele de mobilitate în cadrul programului ERASMUS.
Universitatea „Sapientia” este o instituție autonomă a maghiarilor din România, care și-a definit principala menire în a-i asigura acestei comunităţi naţionale o educaţie şi o viaţă ştiinţifică la un nivel profesional recunoscut.
Rectorat